Foreningen for Opplæringskontorer i Vestfold

OKV er samarbeidsorganet/kontaktforumet for Opplæringskontorer med hovedbase i Vestfold.

Foreningens styre består av:

Terje Tidemann, leder
Knut Ole Myrberg, kasserer
Ranveig F. Olsen, sekretær

Vedtekter:

 

  • 1 NAVN

Foreningens navn er Opplæringskontorene i Vestfold (Fork.: OKV).

 

  • 2 FORMÅL

Foreningen skal fremstå som en ledende aktør i fag- og yrkesopplæringen. Foreningen skal arbeide med å fremme partene i arbeidslivets eierskap til yrkesfaglig opplæring. Foreningen skal bidra til å styrke opplæringskontorenes rolle innen fagopplæring, og arbeide for å sikre kvalitet i fagopplæring i bedrift. Foreningen skal være et aktivt bindeledd mellom medlemmene og aktuelle samarbeidspartnere. Foreningen skal representere medlemmene i felles anliggender for eksempel i forhold til yrkesopplæringsnemd, partene i arbeidslivet, fylkeskommune, utdanningsdepartement og direktorat.

 

  • 3 MANDAT

Foreningens styre, eller den/de utpekt av foreningens styre eller årsmøte, skal representere medlemmene innenfor rammen av formålet (§2).

Foreningen skal holde sine medlemmer orientert om aktuelle saker, og ved behov sende saker på høring til sine medlemmer. Det fastsettes en møteplan for året. Møter kan også avholdes ved behov. Møtereferater sendes til alle medlemmer.

Foreningen kan velge å organisere medlemmene i ulike arbeidsgrupper ved behov.

 

  • 4 MEDLEMMER

Medlemmer i foreningen skal være opplæringskontor eller opplæringsringer med godkjenning i Vestfold.

Nye medlemmer skal godkjennes av styret, og tas opp etter at medlemskontingent er betalt.

 

Medlemmene  skal følge foreningens vedtekter og beslutningene som vedtas, med mindre det måtte være i strid med medlemmets egne vedtekter.

 

Medlemmene forplikter seg til å ta sin del av oppgavene i forhold til styreverv og rådsrepresentasjon, etter oppsatt rulleringsliste vedtatt på årsmøtet.

 

Medlemmer som deltar i ulike verv/komiteer på vegne av fellesskapet,  skal  informer og holde foreningen oppdatert om dette.

 

Der hvor medlemmene blir forespurt om meninger av felles anliggende, plikter OKVs medlem å rette disse henvendelsene til OKVs styre, og/eller forespørre OKVs styre før en eventuell uttalelse til for eksempel media.-

Brudd på vedtektene medfører at medlemmer kan ekskluderes fra foreningen på årsmøte.

Utmelding skal varsles skriftlig til styret. Innbetalt kontingent refunderes ikke.

 

  • 5 STYRET

Styret består av 4 medlemmer valgt blant de daglig lederne/nestledere, og består av leder, sekretær, kasserer og representant/observatør til y-nemnda Leder velges blant de daglige lederne. Resten av styret konstituerer seg selv. Styreverv tildeles for en periode på 2 år, dog slik at minst et medlem overlapper ved valg og ikke hele styret samtidig.

 

 

Styret kan invitere representanter for partene i arbeidslivet som jobber med fag- og yrkesopplæring, til å møte på foreningens styremøter og medlemsmøter.

 

Styrets oppgaver:

  1. Fungere som bindeledd og arbeide for å nå foreningens generelle mål som formulert i foreningens formål (§2)
  2. Innkalling og møteledelse av styre-, medlems- og årsmøter
  3. Iverksette årsmøtebestemmelser
  4. Sette opp forslag til budsjett og orvalte foreningens økonomi i henhold til vedtatt budsjett
  5. Fremme saker som medlemmene spiller inn
  6. Representere foreningen utad

 

Styret kan fatte vedtak når et flertall av styrets medlemmer er tilstede. Vedtak fattes med flertall av avgitte stemmer.

 

  • 6 ØKONOMI

Medlemmene betaler en årlig kontingent vedtatt av årsmøtet, basert på antall løpende lærekontrakter per 31/12 i Vestfold. Beløpet settes inn på egen konto som disponeres av styret. Midlene går til dekning av løpende utgifter i forbindelse med foreningens arbeid, i henhold til budsjett

 

  • 7 ÅRSMØTE

Årsmøte skal avholdes innen 15. juni i det påfølgende kalenderår.

Årsmøte må varsles minst 4 uker i forveien. Forslag til saker må være styret i hende 2 uker før årsmøtet. Fullstendig agenda inkludert vedlegg som årsregnskap, årsberetning, budsjett og med styrets innstilling til innkomne forslag sendes medlemmene 1 uke før møtedato. Årsmøtet kan bare treffe vedtak i de saker som er ført opp på dagsorden. Et medlem kan ved fullmakt kun representere tre-3 andre medlemmer. Fullmakten skal være skriftlig og leveres styrets leder senest ved årsmøtets start.

 

 

Årsmøte skal behandle følgende saker:

 

  1. Konstituering av årsmøtet
  2. Valg av møteleder, referent og 2 representanter til å undertegne protokoll
  3. Godkjenning av innkalling og dagsorden
  4. Styrets årsberetning
  5. Fastsettelse av resultatregnskap og balanse, anvendelse av årsoverskudd eller dekning av underskudd
  6. Fastsette styrehonorar
  7. Innkomne saker
  8. Fastsettelse av årskontingent for medlemskap i foreningen
  9. Fastsettelse av budsjett
  10. Valg av styreleder og styremedlemmer følger liste og konstituerer seg selv
  11. Valg av representant som observatør til yrkesopplæringsnemnda
  12. Valg av eventuelt representanter til andre råd og utvalg hvor foreningen er bedt om og ser det hensiktsmessig å stille representant
  13. Fastsettelse av handlingsplan/årsplan

 

Signert protokoll sendes medlemmene.

 

Det kan sammenkalles til ekstraordinært årsmøte dersom styret, eller minst 2/3 av foreningens medlemmer skriftlig krever det. Ekstraordinært årsmøte skal innkalles med minst 3 ukers varsel.

 

  • 8 SIGNATURRETT

Styrets leder har signaturrett.

 

  • 9 VEDTEKTSENDRING

Forslag om endring av vedtektene må være styret i hende senest 3 uker før årsmøtet. Endringer av vedtektene kan bare gjøres på ordinært eller ekstraordinært årsmøte, etter å ha vært på sakslisten. Det kreves (2/3) flertall av de fremmøtte for å være bindende.

 

  • 10 Opphør av Foreningen

Oppløsning av foreningen kan bare behandles på årsmøte, det det kreves (2/3) flertall. Ved oppløsning skal foreningens nettoformuefordeles på medlemskontorene. Årsmøtet fatter vedtak i slike saker.